Stipendisti ugostiteljske škole uskoro na praksi u Nacionalnom parku Plitvička jezera
Radujemo se što će uskoro naši stipendisti iz srednje ugostiteljske škole u Korenici doći k nama na praksu i sezonski rad. Odmah po dolasku, bit će uključeni u našu Gastro akademiju kako bi usavršili svoje znanje i postali vrhunski majstori.
Jedan od naših projekata, suradnja s ugostiteljskom školom u Korenici, donosi nam priliku da mladim talentima pružimo mogućnost praktičnog iskustva u jedinstvenom okruženju Nacionalnog parka Plitvička jezera. Kroz našu Gastro akademiju, stipendisti će imati priliku naučiti od iskusnih stručnjaka i upoznati se s najnovijim trendovima u ugostiteljstvu.
Želimo istaknuti primjer jedne uspješne osobe koja je postigla visoke rezultate u ugostiteljskoj industriji. Gabriela Filca služi kao inspiracija za sve naše učenike, pokazujući kako strpljivim radom i trudom svatko može postati vrhunski i cijenjeni stručnjak u svom području.
Očekujemo s nestrpljenjem dolazak stipendista te smo uvjereni da će njihov boravak u Nacionalnom parku Plitvička jezera biti koristan i inspirativan za njihovu buduću karijeru u ugostiteljstvu.

Gabriela Filca kao inspiracija učenicima
Gabrijela Filca, mlada chefica koja je osvojila pozornost gastronomske scene svojom strašću i predanošću, predstavlja svježu snagu i inspiraciju u kulinarskom svijetu. Njezin put prema kuhinji započeo je još dok je bila djevojčica, okružena ljubavlju prema hrani i tradiciji koju je naslijedila od obitelji. Rano je razvila interes za kuhinju, potaknuta majčinim strastvenim kuhanjem i obiteljskim okupljanjima oko stola. Iz malog mjesta u Lici, gdje je obitelj živjela i bavila se uzgojem voća i povrća, Gabrijela je donijela svoju duboku povezanost s prirodom u svijet gastronomije.
Njezina strast prema uzgoju hrane, inovativan pristup kuhinji te sposobnost spajanja tradicije s modernom tehnologijom istaknuli su je u kulinarskom svijetu. Njezin rad i predanost doveli su je do pozicije chefice u prestižnom restoranu Nebo u Hilton Rijeka Costabella, naslijedivši svog mentora Denija Srdoča. Osvojivši Michelinovu zvjezdicu u vrlo mladoj dobi, Gabrijela Filca postala je primjer hrabrosti i predanosti novoj generaciji kuhara. Kroz svoj rad, Gabrijela se ističe kao ambiciozna i predana kuharica koja ne odustaje dok ne postigne svoje ciljeve. Njezina skromnost i prizemnost, zajedno s jasnom vezom s prirodom i procesom uzgoja hrane, čine je inspiracijom za mnoge.
Njezina uloga također pridonosi promjeni trenda u gastronomiji, potičući vidljivost i priznavanje žena u tom području. Kroz svoje aktivnosti, poput sudjelovanja u udruzi Mediterranean Women Chefs i festivalu Taste The Mediterranean, Gabrijela Filca ističe važnost podrške i promicanja žena u gastronomiji. Njezin primjer hrabro korača prema budućnosti u kojoj su talent i predanost jedini važni čimbenici, neovisno o spolu. Gabrijela Filca predstavlja svjetlo nove generacije kuhara u Hrvatskoj, spremnih preuzeti izazove i oblikovati budućnost gastronomije.
Video: Fino Vino